Site oficial
A.F.C. Chindia

Victorie superbă în fața propriilor suporteri

22015118032018_IMG_5727.JPG

Victorie superbă în fața propriilor suporteri

Chindia Târgoviște - Luceafărul Oradea, 2-1

18 martie 2018
Echipa noastră a reușit să-și ia revanșa în fața Oradei, cu același scor cu care băieții noștri au fost învinși în tur, 2-1. 

Chindia a revenit, astfel, cu o victorie în fața propriilor suporteri, în meciul disputat duminică la orele prânzului. Prima repriză a confruntării a fost echilibrată, cu ocazii importante de ambele părți. Cea mai clară ocazie de gol a formației noastre i-a aparținut lui Ciobotariu, care a nimerit bara, după o lovitură de cap. Partea secundă a debutat un un fault în careu comis de Marian Vătavu, sancționat cu penalty de arbitrul partidei. Rusu a transformat lovitura de pedeapsă în minutul 49, iar Chindia a fost nevoită să se regrupeze. Luceafărul a mai avut o ocazie ce a amuțit audiența zece minute mai târziu. Iustin Popescu și-a făcut ipecabil treaba în fața lui Antohi. 

Nicu Croitoru a efectuat două schimbări geniale în minutele 66 și 68, Nisipeanu și Neguț reîmprospătând jocul Chindiei, schimbări care aveau să aducă și victoria în final. Inspirația tehnicianului nostru a dat roade, astfel încât egalarea a venit câteva minute mai târziu (76),  prin Liviu Mihai. "Decarul" Chindiei a înscris de la 35 de metri, în urma unui șut de mare jucător, execuția imperială a fost aplaudată la scenă deschisă de spectatori care au prins din nou speranțe, amintindu-și de meciul pe care Chindia l-a câștigat la Timișoara în urmă cu două etape. Energiile pozitive s-au resimțit și în teren, drept urmare, în câteva minute Chindia avea să înscrie golul decisiv prin Neguț, după o fază lucrată perfect de colegii săi Nisipeanu și Cherchez. 

Determinarea și dăruirea băieților noștri au dat roade și în acest meci. Deși au fost conduși până aproape de finalul partidei, fotbaliștii pregătiți de Nicu Croitoru nu s-au dat bătuți și au reușit să obțină, și de această dată, o victorie importantă. Chindia rămâne pe locul 3 în Liga a II-a, dar amenință puternic poziția secundă, ocupată în prezent de AFC Hermannstadt. 

În etapa următoare, Chindia Târgoviște se va deplasa la Timișoara, pentru disputa împortiva Ripensiei. Partida se va disputa sambata, de la ora 14.30 pe Digi Sport. Hai, Chindia! Bravo, băieți! 

Chindia: Popescu – Ciobotariu, Morariu (66 Neguț), Vătavu, Martac – Licu (68 Nisipeanu), Rogoveanu, L. Mihai, Stoica – Florea (83 Dumitrașcu), Cherchez. Antrenor: Nicu Croitoru.

Luceafărul: Gudea – Balea, Oroș, Tînc, Trif – Țegle, Feher – Neacșa (54 Antohi), Codoban, Rocha (46 Pop) – V. Rusu (69 Dulca). Antrenor: Cristi Dulca.