Site oficial
A.F.C. Chindia

Viorel Moldovan: Îmi doresc să jucăm finala Cupei României

15415424092019_Untitled.jpg

Viorel Moldovan: Îmi doresc să jucăm finala Cupei României

24 septembrie 2019
    AFC Chindia Târgoviște a organizat astăzi o conferință de presă înaintea dublei de la Ploiești cu Hermannstadt (miercuri, ora 16, 16-imi Cupa României) și Astra Giurgiu (sâmbătă, ora 19.30, etapa a XI-a a Ligii I). Au fost prezenți antrenorul principal Viorel Moldovan și doi dintre artizanii victoriei entuziasmante de la Botoșani, 3-0, Andrei Pițian și Andrei Dumiter. Iată o sinteză a declarațiilor:

Viorel Moldovan:  Am început pozitiv această serie de trei jocuri, cu o victorie foarte importantă pentru noi la Botoșani, cu un joc solid, mai ales în defensivă, cu atitudine, cu concentrare și risipă de energie. Am muncit foarte mult pe teren pentru acest succes. Miercuri voi încerca să gestionez situația cât mai bine și să dau timp de joc și altor jucători. Au nevoie să intre și să își aducă aportul pentru o calificare pe care mi-o doresc din tot sufletul. Cupa României este o competiție frumoasă, pe care o respect. Am câștigat-o ca jucător. Îmi doresc să jucăm finala Cupei. S-a demonstrat anii trecuți că este drumul cel mai scurt către o performanță frumoasă la finalul unui sezon, de exemplu Hermannstadt sau Voluntari. Victoriile aduc victorii și ne ridică moralul. Avem o stare de spirit excelentă, se schimbă atitudinea din vestiar. Îi cunoaștem foarte bine pe adversarii de mâine. Am avut meciul în mână, puteam obține mult mai mult. Cupa e cu totul altceva. Suntem capabili să o batem și să o eliminăm pe Hermannstadt. 

Andrei Pițian:  Am obținut o victorie care sper să ne dea încredere în perspectiva meciurilor care urmează. Ne-am dat încredere pentru meciurile care urmează. Sperăm să fie doar începutul unei serii pozitive. Ne dorim un rezultat bun și o calificare cu Hermannstadt, pentru un moral bun cu Astra. Despre meciul cu Botoșani? A fost o ambiție în plus pentru mine să batem. Am făcut un joc bun, cu toții. Am rămas surprins plăcut că la final o parte a publicului m-a aplaudat. Țin să mulțumesc Chindiei că mi-a oferit o mână de ajutor într-un moment greu. Trebuie să ne concentrăm acum pentru meciul de mâine. Am văzut că vin foarte mulți oameni din Târgoviște să susțină echipa la Ploiești. Deși va fi greu miercuri, e în cursul săptămânii, ora 16, facem un apel către suporteri să vină alături de noi. Și miercuri, în Cupă, și sâmbătă, cu Astra. Avem mare nevoie de ei.

Andrei Dumiter:  Ne bucurăm foarte mult că am câștigat la Botoșani. Aveam mare nevoie de puncte. Cred că am făcut un meci foarte bun, din toate punctele de vedere. Sperăm să o ținem tot așa. A fost un sentiment minunat să înscriu la Liga I. La Sepsi nu am primit prea multe șanse. A venit această variantă, Chindia, mă bucur foarte mult și sper să ajut echipa. Am înscris, a fost rezultatul muncii de până acum. Obiectivul meu este să prind naționala de tineret. Când se va face convocarea, sper să fiu și eu pe listă. 

Chindia Târgoviște - AFC Hermannstadt se joacă miercuri, ora 16.00, la Ploiești, pe Ilie Oană, în 16-imile de finală ale Cupei României. Echipa noastră a ajuns în optimile competiției de trei ori în ultimii șapte ani (2013, 2017 și 2018).