Site oficial
A.F.C. Chindia

Victorie importantă la Timișoara

08432412042019_7517660-mediafax-foto-leczki-jozsi.jpg

Victorie importantă la Timișoara

12 aprilie 2019
Chindia Târgoviște a obținut toate punctele din jocul disputat joi, contra formației Ripensia Timișoara. Elevii lui Viorel Moldovan s-au impus cu 2-0, în urma reușitelor semnate de Liviu Mihai și Mihai Leca. 

Băieții noștri au dat dovadă de valoare și caracter în această partidă. Indiferent de condiții, aceștia nu s-au abătut niciun moment de la obiectiv, și anume, obținerea celor 3 puncte. 

Liviu Mihai a deschis scorul în minutul 12. Mijlocașul târgoviștean a bătut bine o lovitură liberă, Străuţ a deviat mingea cu capul, iar acesta s-a dus direct în poartă. În prima repriză, Chindia a mai avut ocazii prin Novac, Alexandru, Şandru şi Liviu Mihai, dar niciunul nu a reușit să majoreze diferenţa. Golul care a stabilit scorul final a venit în minutul 71. După un corner bătut de Şerban, Mihai Leca a marcat uşor cu capul din 5 metri.

Chindia a acumulat, după această victorie, 63 de puncte și se află pe locul 2, la 4 puncte diferență de liderul Academica Clinceni, însă sunt cu 3 lungimi în fața Clujului și cu 4 în fața Petrolului și a Snagovului. 

Vineri dimineață echipa noastră va începe pregătirea meciului cu ACS Poli Timișoara, programat duminică, ora 12.00, pe Eugen Popescu și în direct pe Digi Sport. 

Mai jos vă prezentăm declarațiile oferite de antrenorii celor două echipe, la finalul partidei.


Viorel Moldovan, antrenor Chindia Târgoviște 
Am întâlnit un adversar greu, o echipă foarte bine organizată. Știam acest lucru, știam ce lucrează antrenorul Pelici, pune mare accent pe organizare și disciplină. Nu a fost o victorie ușor obținută, condițiile (n.r. meteo) au fost destul de vitrege, mai ales în partea a doua, pe finalul jocului. Până la urmă, este important că am reușit să câștigăm cele 3 puncte și să le adăugăm la zestrea noastră de puncte acumulate până în momentul de față. Ne menținem pe locul 2 și ne întoarcem la Târgoviște pentru a pregăti cât mai bine meciul de duminică, împotriva celor de la ACS Poli Timișoara. Le-am urmărit jocul de miercuri cu Metaloglobus și chiar dacă situația lor din clasament nu este confortabilă, mi-a plăcut ce am văzut: o echipă care a muncit și care nu degeaba a reușit să câștige partida.  De asemenea, aș vrea să-mi felicit băieții, au dat dovadă de mare caracter, am niște jucători adevărați și mă mândresc cu ei. Sper să nu ne oprim până ajungem în Liga 1. Lupta e strânsă, foarte echilibrată, orice pas greșit costă puncte, important este să tratezi cu maximă seriozitate fiecare joc, indiferent de numele adversarului.” 

Alexandru Pelici, antrenor Ripensia Timișoara 

Din punct de vedere al experienței și al pragmatismului, Chindia ne-a controlat astăzi. Sunt o echipă așezată, cu jucători valoroși care au știut ce au vrut. Golul a căzut, oarecum, întâmplător. Au fost două faze fixe, primul gol al lui Liviu Mihai, un jucător valoros care de ani buni face parte din angrenajul Chindiei, îl felicit personal pentru tot ce a făcut pentru Chindia. A doua repriză am început-o foarte bine, am avut șansa de a reintra în joc prin ocazia din primele minute, apoi jocul s-a desfășurat mai mult pe contre, pe întâmplare, pe hazard. La a doua fază fixă am fost visători, greșeli personale, pot spune. Una peste alta, felicit Chindia pentru victorie, noi trebuie să ne vedem în continuare de muncă și să încercăm să facem puncte. Pentru noi urmează un meci la Energeticianul, o echipă care se află în foame de puncte, încercăm să venim cu punct sau cu puncte de acolo. Celor de la Chindia le doresc mult succes, la fel și domnului Moldovan și să obțină ce își doresc până la capăt. Sunt o echipă bună care își merită poziția în clasament.” 

H. Moldovan - Străuţ (Ad. Popa 80'), Tînc, Apro, C. Toma (cpt.) - Chera (Dumiter 46'), Stoi, Zaluschi, Monea - Oct. Drăghici, Mansour (C-tin. Stoica 67')
Rezerve neutilizate: Păduraru - Hecsko, Burdeţ, Al. Popovici
Antrenor: Alexandru Pelici

Aioani - C. Dinu (Martac 78'), Leca, Bg. Şandru, D. Dumitraşcu - D. Novac, Dudea (Andr. Şerban 46') - Neicuţescu, Liv. Mihai (cpt.), Raţă (Cr. Neguţ 57') - Val. Alexandru
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu - Cherchez, D. Panait, A. Mihaiu
Antrenor: Viorel Moldovan

sursă foto: Liga2.prosport.ro