Site oficial
A.F.C. Chindia

Înfrângere nemeritată

18112808122018_chindia-696x464.jpg

Înfrângere nemeritată

8 decembrie 2018
Chindia Târgoviște a întrerupt șirul de 14 meciuri fără înfrângere, în urma deplasării de la Cluj, acolo unde băieții noștri au cedat în fața Universității cu scorul de 3-1. Târgoviștenii au arătat determinare și dorință în derby-ul etapei, un joc al cărui rezultat este nedrept. Chindia a jucat bine pe Cluj Arena, însă greșelile individuale au cântărit foarte mult în stabilirea învingătoarei. 

Echipa noastră a început foarte bine duelul de la Cluj. Andreas Mihaiu a deschis scorul încă din minutul 13, după ce căpitanul Cristian Cherchez a pasat excelent pe culoar, spre careul advers. Mihaiu i-a luat fața unui adversar, a urmărit mingea perfect și a reușit să înscrie din 10 metri, cu un șut la colțul lung. 

Ardelenii au egalat în minutul 36 prin Hațiegan. Gavra l-a fentat pe Dudea, a șutat pe poartă din 7 metri, în timp ce portarul nostru, Iustin Popescu a respins direct în fața lui Hațiegan care schimbă scorul în 1-1. La vestiare s-a intrat la egalitate.  Echilibrul s-a menținut numai până în minutul 50, atunci când Gavra a reluat cu capul de lângă Dinu, o minge trimisă din corner care a lovit bară, după care a intrat în poartă. Neguț avut două ocazii importante în minutele 60 și 61, însă nu a reușit să restabilească egalitatea. Gazdele au închis tabela în ultimele secunde de prelungiri când, în urma unui contraatac, pornit de Coman. Acesta i-a pasat lui Hațiegan care a șutat puternic din 10 metri și a stabilit scorul final, 3-1. 

Chindia a pierdut poziția de lider înaintea pauzei de iarnă, însă diferența de puncte dintre echipa noastră și prima clasată este de doar 2 puncte. Se trage, așadar, cortina peste Liga a II-a a fotbalului românesc. Urmează o pauză bine-meritată și de bun augur în vederea abordării celorlalte jocuri din retur, care vor începe la sfârșitul lunii februarie. 

”U” Cluj: Dur Bozoancă - Al. Coman, Abrudan (cpt.), Andr. Cordoş, Berci - Taub, Gab. Giurgiu, Sepsi - Haţiegan, Gavra, Oct. Ursu
Rezerve: Iul. Dinu - Căpuşă, M. Coman, K. Twumasi, Cr. Ene, Hordouan, G. Florescu
Antrenor: Bogdan Lobonţ

Chindia: Ius. Popescu - Martac, C. Dinu, Dudea, D. Dumitraşcu - Andr. Şerban, Andr. Lungu, D. Novac, Mihaiu - D. Florea, Cherchez (cpt.)
Rezerve: Aioani - Rogoveanu, Alin Manea, Cr. Neguţ, Ad. Ioniţă, Acasandrei, Crinel Stoica
Antrenor: Viorel Moldovan

Sursă foto: U Cluj