Site oficial
A.F.C. Chindia

Chindia a început returul cu o victorie

18404102122018_ZGE4YTBmY2JjYjRkN2NmYjNiYjQ0ODM1YmE1NWQ=.thumb.jpg

Chindia a început returul cu o victorie

2 decembrie 2018
Chindia Târgoviște a început foarte bine returul de campionat. Băieții noștri au învins pe ASU Poli Timișoara, scor 2-1, în urma meciului disputat duminică după-masă, pe stadionul Eugen Popescu. Fără doi jucători importanți în teren, respectiv Cherchez și Liviu Mihai, echipa noastră a luat toate punctele din acest duel și a revenit pe prima poziție a clasamentului, acumulând 44 de puncte. 

Partida de pe Eugen Popescu a început cu elevii lui Viorel Moldovan în atac. Manea și Florea au fost cei mai agresivi jucători ai Chindiei în prima parte a jocului. Cu toate acestea, niciunul nu a reușit să deschidă scorul, cele două formații intrând la vestiare la egalitate.  

Partea secundă a debutat cu o ocazie importantă a lui Neguț. Atacantul târgoviștean a șutat de la 23 de metri, direct pe poartă, însă goalkeeper-ul timișorenilor a reușit să-și salveze echipa de la gol, trimițând în corner. Bănățenii au deschis scorul în minutul 72, în urma unei lovituri libere. Bedea a centrat de la 25 de metri, mingea a ajuns la Plămadă care a plonjat în fața careului mic și a înscris cu capul, peste Iustin Popescu. 

Egalarea a venit rapid. Două minute mai târziu, Neguț a scos penalty, în urma unui duel cu un adversar. Alin Dudea a bătut perfect, pe jos, în partea stângă și a readus echipe în joc. Asemenea meciului din tur, disputat la Timișoara, golul victoriei a fost înscris în minutul 90. De această dată, Andrei Lungu a fost eroul Chindiei, acesta a reușit să înscrie din 8 metri, cu capul, în partea strângă a porții, aducând toate punctele în contul Chindiei. 

Returul de campionat începe foarte bine pentru Chindia, cu o victorie și cu revenirea pe prima poziție a clasamentului. Între primele 5 clasate se duce o luptă aprigă. Diferența dintre formația noastră (44 p) și U Cluj, echipa de pe locul 5, este doar de 3 puncte. Sportul Snagov ocupă poziția secundă, cu 43 de puncte, iar Academica și Petrolul au câte 42 de puncte fiecare, ocupând locurile 3 și 4. 

Favoriții noștri au oferit un cadou frumos tuturor suporterilor, la ultimul meci disputat pe teren propriu din acest an. Înainte de pauza de iarnă, elevii lui Viorel Moldovan se vor deplasa la Cluj, pentru derby-ul cu Universitatea, programat vineri, 7 decembrie, de la ora 19.30. 

Bravo, băieți! Hai, Chindia! 

Chindia: Popescu - Martac, Dinu, Dudea, Vătavu (Stoica 75') - Acasandrei (Lungu 55'), Mihaiu, Novac (cpt.), Alin Manea (Şerban 55') - D. Florea, Cr. Neguţ
Rezerve: Aioani - Nisipeanu, Simion, Rogoveanu
Antrenor: Viorel Moldovan

ASU Poli: D. Munteanu - Nicolescu, Mera (cpt.), Scutaru, Cojocaru - Lazea, Vidrăsan (Coadă 56') - Schieb (Miholca 33'), A. Ignea, Bedea - lămadă (Bozian 80')
Rezerve: Borbei - Poparadu, Jurj, Gaşpar
Antrenor: Cosmin Petruescu

sursă foto: Digi Sport