Site oficial
A.F.C. Chindia

Debut cu dreptul pentru Chindia

20250805082018_c2g9M2Q1NDk5NTQ2ZWViMDJmYmZkOWY4NzIzMDZlMDk0Mzc=.thumb.jpg

Debut cu dreptul pentru Chindia

5 august 2018
Chindia Târgoviște a început cu dreptul sezonul 2018-2019! Băieții noștri au întâlnit duminică, de la ora 15.30, pe stadionul Stadionul Dan Păltinişanu pe ASU Politehnica Timișoara, echipă deținută de suporterii de pe Bega. Astfel, într-o atmosferă electrizantă și extrem de încinsă, cu peste 30 de grade la ora meciului, târgoviștenii au reușit să plece cu toate punctele din prima confruntare a acestei stagiuni. Eroul Chindiei a fost și de această dată căpitanul Cristian Cherchez, care a reușit să înscrie în minutul 90. Cherchez se dovedește a fi "călăul" Timișoarei, aducând victoria echipei sale în ultimele minute ale confruntărilor cu timișorenii. 

Poli a început partida mai agresiv, însă defensiva noastră a fost pe poziții și nu a permis adversarilor să înscrie la nicio ocazie. Una dintre cele mai importante faze ale Chindiei a venit în minutul 17, atunci când după un corner, Mihai a trimis către Florea care, nemarcat, a reluat cu capul către poartă, goalkeeper-ul timișorean reușind să respingă peste transversală. În minutul 71, Chindia a reușit să bage mingea în poartă. Același Florea a înscris cu capul, dar dintr-o poziție de off-side, golul nefiind validat. Meciul de la Timișoara a fost tranșat în minutul 90, atunci când Cherchez a tras la firul ierbii, de la 18 metri, după o pasă a lui Martac. 

Scorul întâlnirilor directe dintre Chindia și ASU Poli a devenit 5-0 în favoarea noastră. În cele 2 întâlniri avute la Timișoara, scorul a fost 3-4, respectiv 1-2, iar pe Eugen Popescu, de două ori 2-0. Viorel Moldovan debutează perfect pe banca tehnică a Chindiei, cu o victorie care a bucurat tot orașul și care contează enorm la moralul jucătorilor înaintea derby-ului din weekendul viitor, împotriva celor de la U Cluj. 

Chindia: Aioani - Martac, Gîsă, C. Dinu, D. Novac - Dumitraşcu, L. Mihai (Bg. Vasile 85'), Rogoveanu (Cr. Neguţ 66'), Mihaiu - D. Florea, Cherchez (cpt.)(Acasandrei 90+2')
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu - Ad. Ioniţă, C. Mihalache, Andrei Şerban
Antrenor: Viorel Moldovan