Site oficial
A.F.C. Chindia

Capul sus, Chindia!

21571013062018_35199130_10211342786355587_7432524919583277056_n.jpg

Capul sus, Chindia!

13 iunie 2018
N-a fost să fie pentru Chindia Târgoviște, astăzi, în meciul decisiv de promovare în Liga 1. Un joc trăit pe viu de peste 5 mii de oameni care au cântat și și-au susținut echipa de suflet până în ultima secundă. A fost un meci cu de toate pe Eugen Popescu, inclusiv cu prelungiri și penalty-uri. 

Băieții noștri au reușit să întoarcă rezultatul din turul de la Voluntari, astfel că după 90 de minute tabela indica 1-0 în favoarea noastră, grație golului înscris de Denis Ciobotariu, un jucător despre care, cu siguranță, vom mai auzi peste câțiva ani. Chindia a jucat impecabil în fața unei formații de Liga 1, cu jucători experimentați și cu posibilități mult mai mari. Elevii lui Nicolae Croitoru i-au dominat pe fotbaliștii lui Mutu la toate capitolele și au demonstrat că formează împreună o echipă foarte valoroasă și demnă. S-a intrat în prelungiri, iar partida a fost mai puțin spectaculoasă, resimțindu-se oboseala și presiunea care atârna pe umerii celor două formații. După 120 de minute, trebuia să se decidă o învingătoare, astfel că s-a ajuns la penalty-uri. Chindia s-a lovit de ghinion și de neșansă, iar băieții noștri nu au putut să gestioneze bine acest moment al jocului. Echipa lui Adrian Mutu reușește să se mențină în Liga 1 cu mult noroc, în urma unui rezultat nedrept și care arată mai puțin formația ce merita să promoveze. 

Clubul nostru își exprimă tot respectul pentru cei 5 mii de spectatorii care au îndurat timp de 2 ore și jumătate temperaturi caniculare și soarele arzător și au rămas alături de echipa de suflet până în ultima clipă. De asemenea, salutăm prezența la stadion a lui Ioan Andone, fost antrenor la Dinamo, a fostului nostru jucător Dani Popa, a stelist-ului Mihai Bălașa și a tuturor oficialităților publice locale și județene. A fost o atmosferă incendiară pe stadion, apreciată de specialiști ai fotbalului și de suporteri ai echipelor din prima divizie, care și-o doreau și ei pe Chindia în Liga 1. 

 A fost un sezon plin, un sezon care va rămâne în istoria clubului și a orașului. Echipa și-a demonstrat potențialul, iar acum trebuie să țină capul sus și să se mobilizeze pentru următoarea stagiune. Târgoviștea are viitor! Mulțumim, tuturor! Mulțumim, Chindia! 

Foto credit: Marius Tudor